Защо Челси ще играе в жълто през новия сезон

Лондонският гранд Челси залага на жълтия цвят за следващата кампания.

Челси и Nike представиха резервните екипи на лондонския клуб за следващия сезон. Те са изцяло в жълт цвят, като с тези краски отборът ще играе в някои от срещите си при гостуване.

Екипът е вдъхновен от легендарните жълти екипи на Челси от 70-те години на миналия век. Тогава лондончани постигат сериозни успехи с тях, печелейки през същото това десетилетие и първия си европейски трофей.

Сега в Челси се надяват, че жълтите екипи ще символизират едно ново начало за клуба с вече нов мениджър – Маурицио Сари. Италианецът, който за последно води Наполи, заменя на поста сънародника си Антонио Конте. Целта, разбира се, е завръщане на върха в английската Висша лига.

Жълтите екипи на Челси

За последно лондончани играха в жълто през сезон 2014/15, когато спечелиха и своята пета титла в Премиърлийг.

За първи път Челси играе с жълто през 1963 година, а с този цвят отборът се радва на не малко успехи. През 80-те и 90-те години, в определени етапи, клубът също се връща към жълтия цвят.

Остава да видим, дали жълтият цвят ще донесе късмет на новия мениджър Маурицио Сари. Италианецът идва на „Стамфорд Бридж“ с безупречна репутация, която обаче той трябва да затвърди с резултати. През миналия сезон Челси спечели ФА Къп и донякъде спаси сезона, но като цяло резултатите на отбора не бяха задоволителни.

Специални думи

Около яката на жълтия екип може да се прочете фразата „Football is the game“, което е втори пасаж от просволутия химн на лондонския клуб. Първият такъв – „Blue is the colour“, присъства върху титулярните сини екипи, разбира се.

Жълтите екипи на Челси ще можем да видим за първи път на 28 юли, когато лондончани се изправят срещу миланския гранд Интер в среща от приятелския летен турнир Champions Cup.

Междувременно феновете на клуба продължават да се вълнуват за бъдещето на голямата звезда Еден Азар. Белгиецът намеква, че е готов да се раздели с тима, а интерес към него проявяват Реал Мадрид и Барселона.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response