Меси или Роналдо? Отговорът на Йоахим Льов

Селекционерът на Германия Йоахим Льов обяви кого предпочита измежду Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Меси или Роналдо, Роналдо или Меси. Това е най-големият спор в съвременния футбол. Това са и двамата най-велики футболисти на тяхното поколение. Футболисти, които имат спечелени общо десет Златни топки – по 5 за двамата.

Често известни фигури от света на футбола споделят мнение, кого от двамата титани предпочитат. Едни харесват повече Меси, докато други предпочитат Роналдо. Напълно нормално – всичко е въпрос на лично мнение. Със сигурност и двамата заслужават комплиментите, които непрекъснато получават.

Този път в този „дебат“ се включи и селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов. Наставникът, който преди 4 години изведе Маншафта до световния връх, изрази своите предпочитания. Льов посочи, че ако можеше да избира, би предпочел да има в състава си Лионел Меси.

Специалистът определи Роналдо като „сензационен футболист“, но в неговите очи Меси е по-завършеният играч от двамата.

„Бих избрал Меси“, заяви Льов, добавяйки: „Кристиано Роналдо е сензационен. Той е много добър професионалист. Истинска машина за голове, при това – от вече много години. Но Меси е най-завършеният футболист, когото някога съм виждал. Той не само вкарва по 50 гола на сезон, но е и истински гений по отношение на асистенциите. Той има невероятен стил на игра“, добави селекционерът на Германия.

През този сезон Лео Меси спечели златен дубъл в Испания, печелейки с Барселона титлата в Ла Лига и Купата на Краля. Тази вечер обаче Кристиано Роналдо ще има възможността отново да спечели Шампионската лига, тъй като неговият Реал Мадрид среща Ливърпул на финала в Киев.

През лятото двамата ще могат да демонстрират уменията си и на Световното първенство в Русия, защитавайки цветовете на своите родини Португалия и Аржентина. Преди четири години Меси помогна на „албиселесте“ да достигне финала на Мондиал 2014, но на финала аржентинците претърпяха загуба от Германия. Въпреки това, Лео Меси получи наградата за футболист №1 на Световното първенство. Решение, което предизвика не малко критики впоследствие.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response