Незабравимите нокаути: Хасим Рахман срещу Ленъкс Люис

Незабравимите нокаути е нова рубрика на iSports, чрез която ще ви припомним някои от най-запомнящите се нокаути в историята на бойните спортове.

Бокс, ММА, кикбокс и други – бойните спортове привличат интереса на милиони фенове по света. И как няма да е така, имайки предвид, че още от древни времена гладиаторските битки са засищали жаждата за зрелища на обикновените хора. А бойците – това са съвременните гладиатори на човечеството.

Ще се постараем да ви припомнм някои от най-атрактивните, важни и незабравими нокаути в историята на бойните спортове. Някои може би ще видите за първи път, а други – ще се радвате да си припомните!

На 22 април 2001 година в Карнивъл Сити, Южна Африка, се случва нещо, което шокира целия боксов свят. И което ще остане в историята като една от най-големите изненади в историята на тежка категория.

Световният шампион и доминант в дивизията Ленъкс Люис се изправя срещу претендента Хасим „Скалата“ Рахман, като се очаква пореден протоколен мач за британеца, който надали ще има проблеми срещу съперника си. В този момент Люис се намира в пиков момент от своята кариера и надали боксьор от класата на Рахман може да го затрудни.

Случва се обаче нещо наистина изненадващо. Ленъкс Люис подценява мача и опонента си, държейки се леко надменно на ринга. С поведението си той показва, че се смята за непобедим, което и в крайна сметка ще му изиграе лоша шега. В петия рунд на срещата се случва нещо, което ще шокира всички. Хасим Рахман стоварва силен десен прав в главата на Люис, който е отслабил гарда си. Британецът се строполява на пода, невярващ на случилото се, а мачът приключва с нокаут за Хасим Рахман. Той е новият световен шампион в тежка категория.

Разбира се, загубата мотивира Ленъкс Люис, който бърза да поправи грешката си.

Реваншът между двамата е насрочен за 17 ноември същата година, като срещата се играе в Лас Вегас. Този път Ленъкс Люис е мотивиран на сто процента, решен да не позволява каквито и да е изненади. Резултатът е съкрушителен за Рахман – нокаут в четвърти рунд, с което Люис си връща световните титли и отново е властелин в дивизията.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response