Юсейн Болт стартира пробен период в Борусия Дортмунд (ВИДЕО)

Близо ли е най-бързият човек в света Юсейн Болт до дебют в професионалния футбол?

Юсейн Болт е истинска легенда на леката атлетика, но той неведнъж е заявявал любовта си към футбола. Нещо повече – Мълнията е споделял, че мечтае един ден да играе футбол професионално. Ямаецът е огромен фен на английския Манчестър Юнайтед, но пътят го отведе в континентална Европа и по-конкретно – в германския град Дортмунд.

Вярвайте или не, но лекоатлетът вече кара пробен период в редиците на немския колос Борусия Дортмунд. Както е известно, Болт прекрати своята кариера на спринтьор, което му оставя възможността да потърси ново предизвикателство като спортист. И по всичко изглежда, че той е съвсем сериозен в желанието си да играе футбол.

В четвъртък над 1400 фена се изсипаха на тренировъчната база на Борусия Дортмунд, за да се уверят с очите си, че Юсейн Болт е взел участие в тренировката на тима. Изглежда, че изборът на ямаеца не е случаен. Той е рекламно лице на могъщия концерн PUMA, а екипировка на компанията използва и Борусия Дортмунд.

Както можеше да се очаква, присъствието на Юсейн Болт на тренировъчната база в Бракел предизвика истински фурор. Повечето от звездите на Дортмунд в момента са ангажирани със своите национални отбори, поради което Мълнията тренира с тези, останали без повиквателни и поддържащи форма.

Заниманието обаче предизвика страхотен интерес от феновете, които нямаха търпение да видят лекоатлета в тренировъчен екип на Борусия.

Дали пък няма да станем свидетели на сензация и Юсейн Болт действително подпише професионален договор с Борусия Дортмунд?

Това надали ще се случи, разбира се. Особено имайки предвид, че тук говорим за футбол на ниво Бундеслига. Но пък би било забавно Дортмунд да картотекира ямаеца и да го пусне в игра за няколко минути в мач без особено значение. Това би било истинско събитие за света на спорта.

А междувременно самият Болт се позабавлява добре на тренировката на Борусия Дортмунд и поне за известно време вероятно се почувства като истински футболист.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response