Вижте екипите на Англия за Световното първенство в Русия

Nike и Англия показаха екипите, с които „трите лъва“ ще играят на Световното първенство в Русия през лятото.

Вече можем да хвърлим едно око на екипите, с които английският национален отбор ще играе на Световното първенство в Русия след броени месеци.

„Трите лъва“ ще се борят за световната титла с екипировка на Nike, като по традиция футболистите на мениджъра Гарет Саутгейт ще играят в три основни цвята – бяло, синьо и червено.

На Мондиала Англия попадна в група с отборите на Белгия, Тунис и Панама. Като цяло можем да кажем, че албионците могат да се похвалят с благосклонен жребий, който би трябвало да им позволи да продължат към 1/8-финалната фаза на надпреварата. Англия ще търси първи значим трофей от 52 години насам. Единствената си световна титла до момента Англия спечели на „домашния“ Мондиал през 1966 година.

И този път очакванията към английския национален отбор са големи, особено след като формациите на Англия до 17 и до 20-годишна възраст спечелиха последните световни първенства в своята възрастова група.

Повод за оптимизъм е и фактът, че в момента Англия може да се похвали с талантливо поколение от млади и способни футболисти. Към тях можем да причислим имена като Хари Кейн, Рахийм Стърлинг, Деле Али, Кайл Уолкър, Джеси Лингард, Джон Стоунс и Маркъс Рашфорд. Остава да видим и дали младият мениджър Гарет Саутгейт е способен да изведе островитяните до голям успех на международната сцена.

Откакто спечели световната титла през 1966 година, представянето на Англия на големи шампионати е бледо. Макар и да разполага с едно от най-силните първенства на планетата, през последните 52 години „трите лъва“ имат достигнати единствено два полуфинали на големи първенства – на Мондиал 1990 и на Евро 96.

Преди всеки голям шампионат Aнглия потегля с нова порция големи надежди, които обаче, в повечето случаи, не се оправдават. Дали пък това талантливо поколение на албионците не е предопределено да направи нещо значимо на голямата сцена?

За да представят новите екипи на Англия, Nike използваха Хари Кейн, Рахийм Стърлинг и Джо Гомес. На една от снимките виждаме и съотборниците в Манчестър Сити Кайл Уолкър и Джон Стоунс. Първите двама демонстрират впечатляваща форма за своите клубове Тотнъм и Манчестър Сити, поради което се очаква те да бъдат сред лидерите на Англия по терените в Русия.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response