„Пиксар“ може да правят анимационен филм за ФК „Барселона“

PIXAR, заедно с Disney (компанията майка) са абсолютният световен хегемон на анимационните филм. Техните отделни и съвместни проекти почти винаги са блокбъстъри и фаворити за всички награди в категорията. В последните 20 години те създават на практика всички масови и успешни анимации.

Ние, макар и пораснали, също сме фенове на страхотното студио на Pixar, дало ни филми като „Играта на играчките“, „Уоли“, „В небето“, „Таласъми ООД“ и редица други. Затова една новина, излязла тази седмица, ни разтърси.

Сигурни източници твърдят, че футболният клуб „Барселона“ и студио „Пиксар“, са в преговори за създаването на съвместен анимационен филм. Филмът, разбира се, ще е посветен на клуба и ще разказва негова история, падения и успехи. Става въпрос за пълнометражен филм, а не просто за рекламен спот. Идеята е да се разкаже по интригуващ начин хронологията на „Барселона“ за деца. Въпреки това сме сигурни, че той ще е по-популярен и сред възрастните.

Стоичков – анимиран

Ако подобен филм се случи, твърдят източници, главния герой в него ще бъде Лионел Меси. Внимание обаче ще бъде обърнато и на други звезди от настоящето и миналото. Тук е моментът да си представим как би изглеждал Христо Стоичков, анимиран от „Пиксар“!

Информацията за преговорите идва от каталонското радио Rac1, което от своя страна се позовава на стабилни източници от ФК „Барселона“. Макар новината може ви се струва странна, в момента големите футболни клубове искат да влязат в крак с времето и да започнат да се рекламират по възможно най-модерните и качествени канали. „Манчестър Юнайтед“, например, сключиха договор с Amazon, като тази пролет се очаква документалната поредица за отбора да дебютира в стрийминг платформата. Италианският „Ювентус“ пък също не изостава с материала и започна работа с не кой де, а Netflix, където скоро се очакват 6 епизода посветени на отбора.

Дори да не сте фенове на „Барселона“, трябва да признаете, че подобен проект би бил доста любопитен и със сигурност би помогнал за популяризирането на футбола като цяло сред по-малката аудитория. Стискаме палци да видим преговорите с успешен завършек!

Leave a Response