Димитър Бербатов официално има нов отбор

Един от най-известните и успели български футболисти Димитър Бербатов съвсем скоро отново ще се завърне по футболните терени

Е, истина е, че Митко няма да е част от големия европейски футбол, но ще се отдаде на едно ново предизвикателство, което несъмнено ще му донесе вълнуващи преживявания и със сигурност добри доходи.

Бербатов вече официално е играч на индийския Керала Бластърс. Съобщението дойде лично от неговия агент Емил Данчев, който разкри края на сагата с Димитър Бербатов пред в-к 24 часа. Рекордьорът по голове с екипа на националния отбор на България ще се включи в подготвителния лагер на Керала Бластърс в Испания. Именно в Иберийската държава индийския тим ще изгради своята подготовка. Договорът на българина ще бъде за само 1 сезон.

През последните няколко дни постоянно се появяваха информации, че Димитър Бербатов е много близко до трансфер в развиващото се с бързи темпове първенство на Индия. Българинът ще се подписва под третата най-голяма заплата в историята на индийския футбол и втората най-голяма от действащите играчи към момента.

Според информацията Бербатов ще получава близо 75 милиона рупии за сезон, който обаче ще е с продължителност от 5 месеца. Това се равнява на близо 1 милион евро. Единственият играч в цялото първенство на Индия, който ще получава по-голяма заплата от Бербо ще бъде бившият му съотборник в Тотнъм и негов голям приятел Роби Кийн. Ирландецът наскоро се присъедини към шампиона на Индия Атлетико де Колката. Той ще получава с около 200 000 евро повече от българина. Треньор в клуба е друга звезда на британския футбол – легендата на Манчестър Юнайтед Теди Шерингам.

Добрите приятели Димитър Бербатов и Роби Кийн отново ще се съберат в едно първенство.
Добрите приятели Димитър Бербатов и Роби Кийн отново ще се съберат в едно първенство.

Най-високоплатеният играч в историята на Индийската Суперлига остава Алесандро дел Пиеро. Итаианецът изигра 1 сезон през 2014-та година Делхи Дайнамос и за този свой ангажимент той плучи над 1 милион и 300 евро.

Най-скъпоплатеният играч в историята на Индийската Суперлига - Алесандро Дел Пиеро
Най-скъпоплатеният играч в историята на Индийската Суперлига – Алесандро Дел Пиеро
Индийската Суперлига е по-особено и специфично първенство спрямо стандартните ни представи за футболна надпревара

Обикновено в първенството участват 8 отбора, но тази година ще се включат 10 тима, като всеки един от тях са задължава за има в редиците си минимум една световна звезда, която да бъде маркетингово и рекламно лице на цялата надпревара и е наричан „посланик на тима“

 

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response