ВИДЕО: Последното състезание на Болт приключи кошмарно

Юсейн Болт се свлече на земята от болка в своя последен старт.

Една от най-големите легенди на леката атлетика Юсейн Болт не успя да приключи по подобаващ начин своята кариера. Ямаецът се оттегля след тазгодишното Световно първенство в Лондон, оставяйки след себе си успехи и рекорди, които трудно ще бъдат достигнати в следващите години.

След като спечели бронзов медал в спринта на 100 метра, оставайки далеч от най-добрите си бягания, за Мълнията остана един финален старт – щафетата на 4 х 100 метра.

Болт бе четвърти и трябваше да завърши бягането за Ямайка, но това така и не се случи. Някъде около средата на дистанцията, олимпийският шампион на 100 и 200 метра почувства остра болка и се свлече на земята.

В следствие на получения мускулен крамп, Болт имаше нужда от помощ, за да се изправи на крака и да напусне трасето без помощта на инвалидна количка.

Така ямаецът приключва участието си на Световното първенство в Лондон единствено с бронзовия медал, спечелен в спринта на 100 метра. Златото там бе завоювано от американеца Джъстин Гатлин.

Златото в щафетата на 4 х 100 метра бе спечелено от отбора на Великобритания, който спечели битката със САЩ. На трето място остана четворката на Япония.

След края на разочароващото състезание, Мълнията публиква снимка в Instagram, с която благодари на своите фенове за подкрепата. Той добави, че изпитва „безгранична любов“ към тях.

Thank You my peeps. Infinite love for my fans 🙌🏽🙌🏽

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on

Юсейн Болт завършва кариерата си като един от най-великите лекоатлети на всички времена. Неговите световни рекорди на 100 и 200 метра все още са недостижими за останалите. Дълго време Мълнията доминираше на пистата, преди в крайна сметка да каже „край“ на 30-годишна възраст.

Остава да видим, дали празнината от неговото оттегляне изобщо може да бъде запълнена. Кандидати за това не липсват.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response