Майкъл Фелпс загуби състезанието си на 100 метра с Голямата бяла акула

Дори и най-титулуваният олимпийски шампион на всички времена не може да се справи със скоростта на голяма бяла акула

Майкъл Фелпс се включи в промотирането на годишната Седмица на акулата по Дискавъри като беше част от състезанието Фелпс срещу Акула: Големият златен медалист срещу Голямата бяла акула. Носителят на 23 златни олимпийски медала най-накрая се срещна със скоростното животно, но загуби телевизионното състезание.

Надпреварата между американския плувец Майкъл Фелпс и голяма бяла акула предизвика и известна доза разочарование сред зрителите, защото животното се оказа дигитално изградена компютърна симулация.

Веднага след края на мача Фелпс демонстрира спортен хъс и желание и поиска реванш в по-топли води

Събитието предизвика огромен интерес и очакванията към него бяга големи,  а учени от Discovery Channel прекараха по-голямата част от времето в предаването, обяснявайки колко всъщност бързи са истинските акули и демонстрираха новият тип плувен костюм, който Фелпс да използва.

Докато Фелпс се беше съсредоточил върху опита си да победи акулата в състезанието, той също гледаше внимателно силата на животното в открити води. Екипът на Седмица на акулата представи някои от най-забележителните моменти:

Не беше реалистично да очакваме, че Фелпс наистина ще победи голяма бяла акула или ще се състезава със страховитото същество в басейн или в открито море, но се оказа, че голяма част от зрителите са очаквали именно състезание, в което американецът плува рамо до рамо с акулата и те се надпреварват един до друг. Независимо от всичко Фелпс не загуби катастрофално. Една от най-великите легенди на плувните спортове за всички времена успя да преплува разстоянието от 100 метра в океанските води на ЮАР за 38.1 секунди, докато плашещият хищник го взе за 36.1 секунди.

В началото на състезанието Фелпс достига скорост от 14,1 километра в час, плувайки по-бързо от акулата, но след това животното зае водеща позиция на 25-метровата маркировка, а Фелпс не успя да навакса и съответно преодолее преднината на акулата.

 

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response