Nike отпразнува величието на Кевин Дюрант с ново видео

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант е едно от новите големи имена в НБА.

Лекото крило на Голдън Стейт Уориръс Кевин Дюрант е безспорно една от най-големите звезди на НБА в настоящия момент. Съвсем наскоро Дюрант завоюва първия си шампионски пръстен в Лигата на извънземните, имайки основен принос за шампионската титла на „воините“. Във финалната среща от плейофите, Голдън Стейт успя да спечели серията срещу актуалния шампион Кливланд Кавалиърс с ЛеБрон Джеймс.

Доказателство за приноса на Дюрант е и фактът, че той бе обявен за MVP (най-полезен играч) на плейофите. Чест, която той също получава за първи път в кариерата си. 28-годишният ас подписа с Голдън Стейт през 2016 година, след като преди това бе играл единствено за Оклахома Сити Тъндър.

Специално внимание на възхода на Кевин Дюрант обърна и американският концерн Nike. Дюрант и Nike са заедно от вече 10 години или иначе казано – от самото начало на неговата кариера. За да отбележи първия триумф на Кевин в НБА, Nike разпространи кратко, но страхотно видео, озаглавено „създаването на шампион“.

В него можем да видим архивни кадри от кариерата на крилото, както и такива от времето, когато той все още се развиваше като играч в гимназията.

По време на редовния сезон Кевин Дюрант записа 62 двубоя за „воините“, в които се отчете средно с 25.1 точки, 4.9 асистенции и 8.3 борби средно на мач. В плейофите той достигна средно 28.5 точки на двубой и бе с основен принос „воините“ да си върнат шампионската титла, загубена от Кливланд Кавалиърс на мегазвездата ЛеБрон Джеймс.

В решаващия пети двубой от финалната серия с Кавалиърс, Дюрант наниза 39 точки и записа 7 борби, с което помогна на Голдън Стейт да спечели двубоя със 129-120 и да си гарантира титлата. Той бе водещия реализатор на „воините“ във всеки един от мачовете във финалната серия, където записа средно по 35.2 точки, 8.4 борби и 5.4 асистенции средно на мач.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response