Загряващ до тъч-линията играч направи куриозна дузпа и отборът му загуби (видео)

Вероятно сте виждали отсъждането на много смешни и абсурдни дузпи през живота си, но се обзалагаме, че днес ще ви разкажем за едно съвсем различно съдийско решение, което със сигурност ще ви разсмее.

Ситуацията се развива по време на двубоя от Втора лига на португалското първенство. Мачът е Спортинг (Лисабон) 2 срещу Академика. Домакините от Лисабон водят с 1-0 и мачът се развива перфектно и по техен вкус. Всичко това започва да се срутва, когато 20-годишният халф Будаг Насиров извършва нарушение и съдията отсъжда 11-метров наказателен удар. Куриозното в ситуация е, че азербайджанският футболист дори не е влязъл в игра! Момчето е застанало зад вратата на своя отбор и загрява, очаквайки да се включи в двубоя в даден момент.

При една от атаките на гостуващия отбор Академика Насиров решава, че топката е излязла, извън игралното поле и я хваща с ръце за да подаде на вратаря. Топката, обаче всъщност все още не е напуснала очертанията и съдията отсъжда дузпа. Загряващият халф получава и жълт за картон за действията си. Гостите отбелязват дузпата, с което дават начало на своя обрат и побеждават с 2-1.

Какво гласят правилата?

Независимо че много хора не знаят, футболният правилник гласи, че всяко нарушение или нерагламентирано действие, се наказва с пряк свободен удар или дузпа, според мястото на извършване.  Дори, когато лицето, което го е извършило не е играещ на терена футболист. Изгонените, напускащите и загряващите футболисти също се смятат за лица, които са част от играта и подлежат на наказание при извършване на нарушение.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response