Невяна Владинова: №1 по красота на Световната купа в София!

Прелестната Невяна Владинова бе оценена не само по уменията си, но и по красотата си

Невяна Владинова е една от най-добрите гимнастички на България. А вече официално е и една от най-красивите.

Това поне показва гласуването сред акредитираните журналисти и фотографи в зала „Арена Армеец“, където се проведе Световната купа по художествена гимнастика.

След като преди това вече бе демонстрирала класата си, печелейки многобоя при индивидуалистките, Неви бе оценена и за безупречния си външен вид. Красивата плевенчанка получи специална корона и червена роза, обирайки овациите на залата. И вероятно съвсем чувствайки се така, сякаш е спечелила конкурс за красота.

Сред десетте гимнастички в София, избрани за най-красиви, намираме още цели пет българки. Това са Елена Бинева, Катрин Тасева, Лаура Трааст, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова. И сме най-красиви, и сме най-добри!

Невяна Владинова е родена на 23 февруари 1994 година в град Плевен. Още на 6-годишна възраст започва да се занимава с художествена гимнастика. Следва преминаване през различни възрастови групи, а през 2013 година тя дебютира и в сериите за Световната купа. През същата година взима участие и в състезанията за Европейското първенство с националния отбор.

През 2014 година прави първия си осезаем пробив, достигайки финал на Гран при в Москва. Там се класира 4-а на обръч, загатвайки за потенциала, който притежава. Участва и на Световното първенство в Щутгарт, където завършва на девето място в многобоя.

През същата година взима участие и на Европейско първенство, където се нарежда на 13-а позиция. Неви е сред участниците и на Световното първенство, където обаче не успява да достигне финала.

През 2015 година Невяна Владинова отново участва на различни състезания с променлив успех, а през 2016 се стига и до изключително специален момент за нея. Тя си извоюва огромната чест да участва на Олимпийски игри, като Неви е единствената представителка на България в индивидуалната надпревара в Рио де Жанейро. Там плевенчанката се представя отлично и заема 6-о място в многобоя, класирайки се за финала. Там българката остава на 7-а позиция.

През тази година Невяна се представя страхотно, като в София тя завърши участието си с три златни и един сребърен медал. Нещо, което определено ни дава оптимизъм за бъдещите й изяви в този толкова обичан от българите спорт.

Не са малки обаче жертвите, които съпътстват успехите в спорта. Самата Неви споделя, че прекарва около 8-9 часа дневно в тренировки. При това – шест дни в седмицата, като почива единствено в неделя.

Българската художествена гимнастика винаги е можела да се похвали не само с красиви, но и много талантливи състезателки. Няма никакво съмнение, че и прелестната Невяна Владинова е една от тях. А до какви върхове ще стигне Неви в кариерата си, това предстои да разберем. Ние й пожелаваме успех!

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response