Името му е Риза и той е двойник №1 на Лионел Меси

Риза е родом от Иран, като той е двойник №1 на футболната суперзвезда Лео Меси

Сигурно всички сте чували поне веднъж теорията, че няма човек на този свят, който да няма поне един свой двойник, намиращ се някъде по земните шири. Може вие да сте тук – в България, и да сте адвокат или лекар, а вашият двойник да се занимава със земеделие в някоя китна фермичка в Тексас. Вероятно вие никога няма да се срещнете със своя брат-близнак от друга майка, но въпросът е там, че той съществува. Той е някъде там и живее своя собствен живот, без може би да подозира, че на хиляди километри от него има друг човек, който изглежда досущ като него.

Да, почти невъзможно е да откриеш своя двойник. В крайна сметка, нима е възможно да пропътуваш целия свят, за да го намериш?

Напълно възможно е обаче, когато името ти е Лионел Меси и няма човек на планетата, който да не те познава. Тогава твоят двойник ще те открие сам, няма нужда ти да го търсиш.

Именно нещо подобно се случи с Меси, след като в Иран се появи човек, който видимо изглежда като еднояйчен близнак на футболната суперзвезда.

Е, да – макар и със симпатично бирено шкембе, което никак не коренспондира с дисциплиниран атлет от калибъра на Меси, но всичко останало е буквално едно към едно.

Неговото име е Риза Перестес, като за много кратък период от време, той се превърна в един от най-известните иранци в света. Естествено, най-вече благодарение на медиите и социалните мрежи, които превърнаха приликата му с Меси в тренд.

Чисто визуално, почти няма физически компонент, по който Риза да не прилича на Лионел Меси. Дори усмивката му е същинско копие на начина, по който футболистът на Барселона се смее.

А за да бъде още по-автентичен, иранецът дори е пуснал същата брада, с която №10 на Барса се подвизава в момента.

Както споменахме обаче, Риза може да поработи малко върху коремчето си, ако иска да затвърди още повече приликата си с петкратния кавалер на Златната топка:

Няма как да не си зададем следния въпрос – дали този иранец притежава поне 1/10 от футболния талант на Меси, след като изглежда досущ като него?

Да, осъзнаваме, че когато говорим за Меси, дори и 1/10-та звучи твърде много, но приликата е наистина покъртителна. Човек би могъл да се закълне, че няма как двамата да нямат някаква родствена връзка. Случайно някой да знае, дали бащата на Меси е ходил на командировка в Иран?

На това му се казва начин да станеш известен в цял свят.

Кога ли ще открием и двойника на Кристиано Роналдо?

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response