Родриго Бентанкур е новата перла в короната на Ювентус

Перспективният уругвайски полузащитник Родриго Бентанкур парафира контракт с Ювентус

Шампионът на Италия Ювентус продължава да мисли за своето бъдеще, привличайки нов изключително перспективен футболист в своите редици.

В случая става дума за 19-годишния уругвайски полузащитник Родриго Бентанкур, който пристига на „Ювентус Стейдиъм“ от редиците на аржентинския колос Бока Хуниорс.

Ръководството на Юве обяви, че договорът на Бентанкур с „бианконерите“ е до лятото на 2022 година, като трансферната сума по сделката наброява 9.5 милиона евро.

Родриго Бентанкур е роден на 5 юни 1997 година в Нуева Хелвекия, Уругвай. Още от малък обаче е привлечен в детско-юношеската школа на аржентинския гранд Бока Хуниорс. През 2015 година записва и своя официален дебют за Бока, записвайки минути срещу състава на Нуева Чикаго.

Когато през месец юли 2015 година Ювентус позволява на своя нападател Карлос Тевес да се завърне в Бока Хуниорс, италианците си осигуряват ексклузивни права над няколко талантливи младоци на Бока. Един от тях е именно Родриго Бентaнкур. Крайният срок за осъществяване на сделка бе фиксиран на 20 април 2017 година, а само няколко дни преди неговото настъпване, Ювентус обяви официално привличането на Бентанкур.

Вижте какво умее новата млада звезда на Юве, като нищо чудно в бъдеще да чуваме все по-често името на Родриго Бeнтанкур. Потенциалът в него определено е налице!

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response