Марко Асенсио: следващата голяма звезда на Испания

Марко Асенсио е сочен за следващата голяма звезда на испанския футбол

Марко Асенсио – запомнете това име. Едва 21-годишен, младият талант на европейския шампион Реал Мадрид е сочен за следващата голяма звезда на Испания.

Започнал кариерата си в детско-юношеската школа на Майорка, през 2014 година Асенсио преминава в редиците на най-големия и успешен клуб на Иберийския полуостров – Реал Мадрид. След два прекарани сезона под наем в Майорка и Еспаньол, Асенсио се завръща на „Сантяго Бернабеу“, където записва и официален дебют за „кралете“ под ръководството на наставника Зинедин Зидан.

Може да се каже, че 2016 бе годината на големия пробив на Марко Асенсио.

Освен че записа дебют за първия тим на Реал Мадрид, Асенсио записа дебюта си и за националния отбор на Испания. Това се случи през месец май 2016 година, по време на победата с 3:1 над състава на Швейцария.

Марко Асенсио е част от юношеския състав на Испания до 19 години, спечелил европейската титла на шампионата в Гърция.

Разполагащ със страхотна техника и контрол над топката, Мaрко Асенсио определено е футболист, за когото бъдещето крие страхотни неща. Не е никак лесно да се наложиш в клуб като Реал Мадрид, който има навика да привлича всяко лято футболисти за десетки милиони евро. Но ако получи достатъчно голям шанс, няма никакво съмнение, че Марко Асенсио може да се превърне в следващата голяма звезда на „кралете“.

Вижте и някои от най-добрите отигравания и изяви на Марко Асенсио, събрани в това прекрасно видео:

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response