Мишел Дженеке – лекоатлетката, по която мъжете въздишат

Австралийката Мишел Дженеке е един от новите големи секссимволи на леката атлетика

Светът на леката атлетика винаги ни е сблъсквал с красиви и привлекателни жени, които без никакви усилия умеят да привличат вниманието на мъжете. Дори и ние имаме една такава, нали? Със сигурност и не е само тя, разбира се. Българките винаги са били много красиви.

Една от най-популярните красивици в света на леката атлетика в настоящия момент безспорно е австралийката Мишел Дженеке. Тя се състезава в дисциплината бягане с препятствия, като изкусителната Мишел е носител на сребърен медал от Младежката Олимпиада в Сингапур през 2010 година.

Смяташе се, че Мишел ще се окаже пълноправен наследник на олимпийската шампионка Сали Пиърсън. Резултатите на красивата брюнетка в последно време обаче я отдалечиха сериозно от подобни сравнения. През 2012 година австралийката стана особено популярна, след като телевизионните оператори за първи я заснеха, изпълнявайки танците си преди старт.

Макар и резултатите на Мишел в спортно-техническо естество да вървят надолу, австралийката продължава да се радва на нарастваща популярност.

Coca-Cola избра именно нея за едно от рекламните лица на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналото лято, като тогава ликът на красивата австралийка се появи на множество постери, промотиращи най-голямото спортно събитие на планетата.

За съжаление на самата Мишел, представянето й в Рио не бе особено впечатляващо, като тя завърши едва на шесто място в серията си.

В родината на Мишел Дженеке Австралия вече коментират, особено имайки предвид слабите й резултати напоследък, че може би популярността и участието в реклами и ТВ предавания е станало по-важно за красивата атлетка. Е, дори и така да е, то едва ли някой от нас би отказал подобна красива атракция на пистата, пък дори и да е далеч от медалите, нали?

През 2013 година Мишел попадна в класацията на авторитетната мъжка медия AskMen за 99-те най-желани жени в света. През същата година австралийката получи честта и да се снима по бански костюм за изданието Sports Illustrated.

Със сигурност тя има силно желание да подобри резултатите си на пистата, като за целта тя вече работи и с нов треньор. А дали усилията й ще дадат резултат или тя просто ще остане в публичното пространство като секссимвол и атракция, това предстои да разберем.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response