Американските фенове обожават Григор Димитров

Ракета №1 на България Григор Димитров е обичан не само у нас, но и отвъд Океана

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров е суперзвезда. Не само у нас, но и в световен мащаб. Това твърдение бе доказано и при пристигането на Гришо в Индиън Уелс (САЩ), където предстои следващото му участие на турнир от календара на ATP.

След като си взе известна почивка след надпреварата в Ротердам, прекарвайки и ценно време с половинката си Никол Шерцингер, сега Григор е готов за нови подвизи на корта.

А внимание към него от страна на феновете в Индиън Уелс изобщо не липсва.

Димитров бе засипан с молби за автографи и снимки, като българинът трудно смогваше да угоди на всички желаещи да се докоснат до него.

Шампионът от Sofia Open подписа и сериозен брой ракети Wilson, с което зарадва щастливците, които предстои да ги спечелят.

В Индиън Уелс Григор Димитров ще бъде поставен под №13 в основната схема, като той ще стартира участието си срещу някого измежду Михаил Южни и Данил Медведев. До този момент българинът не се е изправял срещу нито един от двамата, което прави първия му двубой в турнира още по-интригуващ.

Ако преодолее първото си препятствие на американска почва, Гришо ще очаква някого измежду Джак Сок, Борна Чорич или някого от квалификантите в турнира.

В случай, че останалите мачове в схемата се развият без изненади, то твърде вероятно е в VI кръг пред българския ас да престои изключително сериозно препятствие, а именно – бившия шампион от US Open Марин Чилич. Най-сериозните потенциални съперници за евентуален 1/4-финал тук са Кей Нишикори, Сам Куери и Лука Пуй.

До този момент Григор Димитров никога не е преминавал трети кръг на надпреварата в Индиън Уелс. Но кой знае, може би тези крила ще му помогнат.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response