Най-дългото разиграване, което сте виждали в тениса на маса

Виждали ли сте някога по-дълго разиграване, гледайки тенис на маса?

Тенисът на маса е спорт, който много хора обичат да практикуват в свободното си време. Той е забавен и увлекателен, а освен това гори и много калории, тъй като изисква сериозно движение във всеки един момент.

Този спорт се играе и професионално, а безспорно най-добри в него са играчите от Азия.

Ли Джи и Хитоми Сато се изправиха една срещу друга в двубой от Seamaster World Tour в Катар, като те поставиха и световен рекорд за най-дълго разиграване. Двете състезателки проведоха разиграване в течение на повече от десет минути, разменяйки си общо 766 удара.

Джи и Сато видимо подхождат към играта от дефанзивна гледна точка, избягвайки да рискуват и да определят сами темпото. Нещо, което и в крайна сметка води до това рекродно дълго разиграване.

За съжаление, рекордно дългото разиграване приключва изключително разочароващо, след като втора топка се появява в близост до масата за игра, което и принуждава двете състезателки да прекратят играта си.

Заради рекордно дългата точка, официалните лица бяха принудени да въведат ускорена система на игра до края на срещата. Според нея, двете състезателки трябва да спечелят точката в течение на не повече от 13 удара. В противен случай, тя се отсъжда автоматично на посрещача.

Вижте и рекордно дългата точка между Ли Джи и Хитоми Сато:

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response