Великите голове: Поезията на Бербатов в Княжеството

Димитър Бербатов игра за кратко в Монако, но остави позитивни впечатления

Великите голове е рубрика на iSports.bg, в която ще ви припомняме някои от най-добрите и запомнящи се попадения в историята на футбола. Вярваме, че красотата и изяществото винаги са били неизменна част от този спорт, за което спомагат десетките „вълшебници“, които сме имали удоволствието да наблюдаваме на зеления килим. Нека си припомним някои от най-добрите изпълнения, които сме виждали!

След като изкара почти 8 години по терените на английската Висша лига, в началото на 2014 година Димитър Бербатов реши, че е време за промяна.

Тогава все още играещ за лондонския Фулъм, българският нападател взе решение да напусне Албиона и да премине във френската Лига 1, обличайки екипа на Монако. По това време клубът от Княжеството не криеше амбициите си да покори френския футбол, за което спомагаха и милионите, които собственикът на тима Дмитрий Риболовлев наливаше в клуба.

Така се стигна и до трансфера на Димитър Бербатов, който парафира контракт с „монегаските“ и остана на „Стад Луи II“ до лятото на следващата година. За година и половина с екипа на Монако, бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед реализира общо 18 гола в 53 мача.

Някои от тези попадения обаче бяха наистина красиви. Изцяло в стила на Димитър Бербатов, който винаги се е славел с неподражаемия си финес, що се отнася до контакта му с топката.

Един от най-запомнящите се голове на Бербатов във Франция бе срещу отбора на Ница през месец април 2014 година. Тогава българският стрелец направи трудното да изглежда лесно, прехвърляйки по един удивителен начин противниковия вратар, отбелязвайки за своя тим. Тогава попадението на Димитър Бербатов предизвика искрено възхищение не само в цяла Франция, но и в останалата част от Европа.

Припомнете си го:

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

Leave a Response