Майкъл Фелпс показа всичките 23 медала от Олимпиада

Майкъл Фелпс е безспорният №1 в цялата история на плуването

Най-успешният олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс участва в нова страхотна фотосесия, показвайки всичките 23 медала от Олимпийски игри, които американският плувец успя да спечели по време на знаменитата си кариера.

Фелпс стори това, заставайки на корицата на изданието Sports Illustrated. За плувеца това е безпрецедентна 12-а корица за списанието, като на нея той е нахлузил на врата си всичките 23 медала, които успя да завоюва през годините.

Говорейки пред Sports Illustrated, Фелпс отново потвърди, че Олимпиадата в Рио де Жанейро през това лято е била последна за него, като няма шанс той да участва на Игрите в Токио през 2020.

Трябва обаче да припомним, че американецът твърдеше същото и след Игрите в Лондон през 2012 година, преди да реши да се завърне в басейна за Рио 2016.

Той все пак си остави „вратичка“ за завръщане в Токио, заявявайки: „Ако отново усетя желание да се завърна в басейна, тогава супер. Но в момента просто не го усещам“.

В Рио де Жанейро той попълни колекцията си с нови шест медала – пет златни и един сребърен, като никога в историята не е имало спортист, който да може да се похвали с подобен брой отличия от Олимпийски игри.

Повече за Майкъл Фелпс можете да прочетете и в нашия материал, посветен на него.

Екип iSports.bg

Екип iSports.bg

Спортът е здраве, страст и начин на живот. Спортът е това, което ни мотивира да бъдем по-добри, да гоним успехи и да не се отказваме. Ще ви запознаваме с най-добрите в бранша. И ще взимаме пример от всички тях. Ние сме iSports.

Leave a Response