Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен

Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен

Разни хай-тек неща вече стоят някак естествено върху рафтовете на магазините за спортни стоки и за здравословен начин на живот. А използването им прави заниманията по-приятни и полезни. Ето какви устройства е добре да включите в своя списък с покупки, ако сте любителите на фитнеса!

Фитнес тракери

Много професионални спортисти, а дори и просто любители на здравословния начин на живот не виждат живота си без тези универсални преносими джаджи. Обикновено те са под формата на удобна гривна, в която има маса полезни функции: крачкомер, брояч, който показва изгорените калории и др. Има и по-сложни модели, които дори могат да измерват налягането и определят качеството на съня. Други пък могат да измерват пулса по време на тренировка и да се синхронизират с мобилните устройства.

Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен

Кухненски уреди

Неразделна част от здравословния начин на живот е спазването на балансирана диета. Много по-лесно е да приготвяте своята храна, ако имате някои специфични прибори за готвене.

Блендерът е вашият най-добър помощник в приготвянето на млечни и протеинови шейкове. Без него действително е по-трудно да се подготви спортното хранене.

 

 

Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен                   Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен                                                            Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен

 

Шейкърът е отличен заместител на блендера, защото можете да го вземете със себе си, докато сте на работа или училище.

Хубаво е да си набавите и повече кутии с плътно затварящ се капак, така че когато си приготвяте храната, да можете да я разпределите по грамаж и съдържание за няколко дни напред. В този вид храната лесно може да се съхрани в хладилник за известно време.

 

Малките нещица, които правят живота на любителите на спорта по-лесен

 
Важните нещица за тренировка

Ако се погрижите за специалното фитнес оборудване, тренировката ви в залата ще бъде много по-лесна и полезна. Първото нещо, което трябва да си набавите, е ластичен бинт за предотвратяване на навяхвания и травми на ставите. С тази защита ще се чувствате по-стабилни при извършване на различни видове упражнения за крака, като клековете, например. Бинта използвайте правилно като го стягате достатъчно, но така че да не спира кръвообращението ви. Освен бинта има много други полезни спортни аксесоари, които ще ви помогнат да тренирате без излишен риск от травми. Например за една силова тренировка е хубаво да имате специален колан, който да държи кръста ви прав, а също ръкавици или ремъци за по-добро сцепление.

 

 

 

Снимки: pixabay.com

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова е автор с дългогодишен опит в сферата на медиите. Била е част от множество качествени медийни проекти, включително главен редактор на първото български БИО списание „Be Fit“, както и редактор в списание „Кенгуру“, телевизия „Здраве“, където е и сценарист и водещ. Работила е и в сферата на връзките с обществеността като PR и комуникатор. Завършила е магистърската програма „Литературата – творческо писане” в Сoфийски университет ”Св. Климент Охридски” и през 2016 г. издава своята първа книга романът „Пролуката“.

Leave a Response